Τοποθεσία

Οδηγίες για το ξενοδοχείο μας

 

Η Μακρινίτσα βρίσκεται σε απότομη πλαγιά του όρους Πήλιο. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται το μπαλκόνι του Πηλίου και διαθέτει την πιο μαγευτική θέα προς το Βόλο και τον κόλπο της Παγασητικού. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που κάνει την μετακίνηση είναι δύσκολη.

 

Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται μέσα στο χωριό. Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, οι πιο παχιές/κύριες δρόμοι είναι οι μόνοι που μπορούν να περάσουν αμάξια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μικροί, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, προσβάσιμοι μόνο με τα πόδια.

 

Από το Βόλο, επικοινωνήστε με την Κική (+306948062297) για να την ενημερώσετε ότι είστε κοντά. Εισαγάγετε στο GPS σας την “Πορταριά” και όταν φτάσετε στο δημαρχείο της Πορταριάς, θα δείτε ένα σήμα που θα σας καθοδηγήσει αριστερά προς την Μακρινίτσα. Στη συνέχεια, μετά από 3-5 λεπτά, θα φτάσετε στον κοινοτικό χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας (αυτόν που είναι περικυκλωμένος σε κόκκινο). Παρακαλούμε, παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας για λίγο, χωρίς να βγαίνετε ή να αποσύρετε τα αποσκευές σας από το αυτοκίνητο, και επικοινωνήστε ξανά με την Κική. Θα σας καθοδηγήσει να σταθμεύσετε στην πλησιέστερη διαθέσιμη θέση στάθμευσης στο ξενοδοχείο μας (κάπου κοντά στον κόκκινο αστερίσκο στην εικόνα), αφού τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται πιο βαθιά στο χωριό.

 

Από τη θέση στάθμευσης σας, που θα είναι κοντά στην Ιερά Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου (που είναι περικυκλωμένη με πράσινο στην εικόνα), θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 300 μέτρα (το Google λέει 166 μέτρα, αλλά θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για περισσότερα παρά λιγότερα, διότι δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβής είναι η απεικόνιση στους χάρτες του Google).